Introductiecursussen

MS Office voor beginners

Deze computercursus kan eventueel ook gevolgd worden met Engelstalige software

Met deze computercursus maakt u kennis met Windows en alle onderdelen van Microsoft Office. U leert begrijpen dat u Miscrosoft WORD gebruikt om brieven, rapporten e.d. te maken. Hebt u rekenwerk dan gebruikt u daarvoor Miscrosoft Excel. Wij laten u ook zien hoe Word en Excel samenwerken door een grafiek uit Excel in te voegen in uw Word document. Voor het beheren van adresbestanden gebruikt u Microsoft Access. U bekijkt hoe u grote adresbestanden kunt sorteren, adressen selecteren en adresbestanden invoeren. Tenslotte maakt u kennis met Miscrosoft PowerPoint, het presentatieprogramma van MS Office. De nadruk van deze introductiecursus ligt dus op het verkennen van de mogelijkheden. U kunt daarna bepalen van welk pakket u meer wilt leren.

Cursusduur is 20 uur.

Starterscursus (voor de thuisgebruikers)

U leert mappen aanmaken in Windows Verkenner, werken met WORD: tekstjes maken, opslaan, wijzigen, plaatjes invoegen. Dan gaat u leren werken met de Internet Explorer: websites zoeken, zoekmachines gebruiken, snel en efficient zoeken op het Internet. Natuurlijk leert u ook e-mailen met Outlook Express

Cursusduur is 20 uur.

Seniorencursus

Leuke, langzame cursus waarin u alles leert over het internet en de Internet Explorer. U begint met een theoretisch gedeelte over het ontstaan van het Internet (heel interessant) en gaat dan zelf aan de slag met de computer. U leert webadressen zoeken en werken met de zoekmachines waarmee u alle informatie kunt vinden die u maar wilt. Het lesboek staat vol met nuttige webadressen die u later thuis ook nog eens kunt gebruiken. In het tweede deel van de cursus gaat u e-mailen met Outlook Express: mailtjes versturen, ontvangen en beantwoorden. Bijlagen (zoals foto's) met e-mail meesturen en een adresboek aanmaken met adressen van u vrienden en bekenden.

Cursusduur is 20 uur.

Windows voor beginners

Windows is het besturingssysteem van uw computer. Om goed met uw computer en de andere programma's te kunnen werken is kennis van Windows onontbeerlijk. In de basiscursus leert u omgaan met vensters, u leert werken met de rekenmachine, het tekenprogramma Paint, de help-functie en, als belangrijkste onderdeel van deze cursus, met de Windows Verkenner. U leert uw computer organiseren: mappen aanmaken en een naam geven. Vervolgens wordt geoefend met het verplaatsten en kopiƫren van mappen en bestanden. Bestanden in de prullenbak plaatsen en weer terug te zetten. Tenslotte leert u het verschil tussen de verschillende bestandstypen in uw computer.

Cursusduur is 10 uur.