Microsoft Word

NL of UK versie *

Word voor beginners

Word is de tekstverwerker uit het Microsoft Office pakket. In deze computercursus leert u omgaan met alle knoppen en werkbalken die u op uw scherm ziet als u Word opstart. Waarschijnlijk bent u al met de ene of andere knop in gevecht geraakt. Word doet dingen automatisch waarvan u soms niet gediend bent. Zo is bijvoorbeeld het automatisch nummeren vaak een probleem. Ook komt het vaak voor dat u een ander lettertype instelt en Word dit niet vasthoudt bij de volgende zin. Allemaal onderwerpen die aan bod komen in deze basiscursus. Ook het werken met de liniaal, waarmee u marges instelt, alinea's laat inspringen en tabs aangeeft, geeft voor een beginnende Word gebruiker vaak problemen. De basiscursus start natuurlijk met het intypen, invoegen en overschrijven van tekst. Wat is het verschil tussen tekst opslaan en opslaan als. Met bestaande teksten leert u snel knippen en plakken of kopieren en plakken. Uiteraard kijken we in deze cursus ook uitvoerig naar de spelling- en grammaticacontrole functie.

Cursusduur is 20 uur.

Word voor gevorderden

Na het volgen van de basiscursus kunt u deze vervolgcursus volgen. U leert werken met opmaakprofielen. In een kantooromgeving is het belangrijk dat er een uniforme uitstraling is naar buiten. Dit bereikt u als u met sjablonen werkt. Ook het maken van uniforme formulieren zodat u die steeds weer op een eenvoudige wijze kunt bewerken komt in deze vervolgcursus aan bod alsmede het maken van autotekstfragmenten. Als u weet om te gaan met al deze functies bespaart u zich dagelijks vele uurtjes werk. Voor lange documenten is het ook belangrijk dat u weet hoe u kop- en voetteksten kunt maken en het document kunt opdelen in verschillende secties zodat u de keuze hebt sommige pagina's liggend af te drukken om een grote tabel passend op papier te krijgen. Het versturen van mailings is voor veel mensen dagelijks werk. Word heeft hiervoor de functie afdruk samenvoegen. Niet eenvoudig, maar na deze cursus zult u er met plezier dagelijks mee werken. Het maken van tabellen is voor veel Word gebruikers vaak een worsteling en wordt daarom in deze cursus uitgebreid behandeld. Tenslotte ook nog iets leuks: het opnemen en manipuleren van figuren in tekst en de tekst in kolommen zetten.

Cursusduur is 16 uur.

Word voor experts

In deze cursus wordt nog eens dieper ingegaan op een aantal onderwerpen die in de vervolgcursus reeds behandeld werden, zoals afdruk samenvoegen waarbij u gegevens uit Excel en Access koppelt aan uw Word document. Nummering en opsommingstekens op meerdere niveaus invoeren. Documenten beveiligen, bestandsbeheer, voet- en eindnoten invoegen. Bouwstenen: tekstfragmenten invoeren met de prikker. Kaders, kaderranden en opvulling voor tekst en figuren. Eenvoudig programmeren met Word Visual Basic.

Cursusduur is 16 uur.

Word combicursussen

Onderwerpen uit de basiscursus voor u te gemakkelijk? Kies dan voor een combicursus Word basis + vervolg.
Cursusduur 24 uur.

* voor UK versie + € 45.