Windows

NL of UK versie*

Windows voor beginners
Windows is het besturingssysteem van uw computer. Om goed met uw computer en de andere programma's te kunnen werken is kennis van Windows onontbeerlijk. In de basiscursus maakt u kennis met de onderdelen van Windows die voor dagelijks gebruik van belang zijn. U leert omgaan met vensters, u leert werken met de rekenmachine, het tekenprogramma Paint, de help-functie en, als belangrijkste onderdeel van deze cursus, met de Windows Verkenner. Hier organiseert u uw computer. U leert zelf mappen aan te maken en een naam te geven. Vervolgens wordt geoefend met het verplaatsten en kopiƫren van mappen en bestanden. Bestanden in de prullenbak plaatsen en weer terug te zetten. Tenslotte leert u het verschil tussen de verschillende bestandstypen in uw computer.

Cursusduur is 10 uur.

Windows vervolgcursus

Deze cursus is een vervolg op onze Windows cursus voor beginners. U leert het startmenu van Windows te veranderen en snelkoppelingen maken. Via de Verkenner de eigenschappen van bestanden en de schijf bekijken en back-ups maken. Schijfcontrole, defragmentatie. Voorts leert u in deze vervolgcursus hoe u uw beeldscherm naar uw eigen persoonlijke voorkeuren kunt instellen. De diverse opties in het configuratiescherm worden ook onder de loupe genomen. Met een korte inleiding over Internet en modems wordt deze cursus afgesloten.

Cursusduur is 10 uur.

Windows combicursus

Als u al enige tijd met de computer werkt zullen veel onderwerpen uit de Windows cursus voor beginners u al wel bekend zijn. Met de vervolgcursus erbij heeft u dan alles over Windows geleerd. Dit is dan de combicursus.

Cursusduur is 14 uur.